Voedsel- en warenpraktijk

Een advocaat is vaak nodig voor wie producten op de markt wil brengen of wil produceren (of dit nou levensmiddelen, CBD-producten, cosmetica, speelgoed, technische machines of elektronica zijn). Ook labelling en CE-certificering zijn daarbij van belang. Er is veel regelgeving waar u zich aan moet houden en de specialisten van Blenheim helpen u daar graag bij.

Neem contact op

Voedsel- en warenpraktijk

Specialist in voeding, supplementen, CBD-producten, e.d.

De voedsel- en warenpraktijk gaat over de Nederlandse Warenwet, Warenwetbesluiten en Warenwetregelingen en anderzijds diverse Europese richtlijnen, verordeningen en besluiten. Voeding, waaronder ook voedingssupplementen, is onderwerp van uitgebreide regulering, die gelden over de hele keten van het voedingsmiddel: van voorschriften die gelden in het stadium van productie (bijvoorbeeld hygiëne voorschriften) tot voorschriften die gelden tijdens de verkoop (bijvoorbeeld over de presentatie op de website/in de winkel van de verkoper en de labelling op etiketten). De advocaten van Blenheim kan hierbij van dienst zijn, praktisch en oplossingsgericht en in elke stap van het juridische proces. Wij hebben contact de experts die nodig kunnen zijn voor het technische onderdeel van een voedingsketen.

Warenwetpraktijk: advies regelgeving voeding

Iedereen in de keten van warenproductie en -verkoop kan met handhaving en de Nvwa te maken krijgen. Blenheim staat u dan ook bij in bijvoorbeeld zaken van regulatory compliance, handhaving door de inspectie, productaansprakelijkheid en contractenrecht. De warenpraktijk onderscheidt zich van de voedselpraktijk doordat hier meer vragen spelen over productmarkeringen. De meest bekende markering voor warenproducten is de Europese CE-markering, waarmee uw bedrijf kan aangeven dat het product conform de geldende Europese voorschriften, klaar is voor de Europese markt. De specialisten van Blenheim kan u hierbij goed helpen.

Waarom kiezen voor Blenheim?

  • We bepalen met u de beste route om uw doel te bereiken 
  • We maken een plan van aanpak met inschatting van kansen, kosten/baten en risico’s
  • In spoedeisende situatie komen we snel voor u in actie 
  • Als klant van Blenheim krijgt u pro-actief advies
  • Indien onderhandelen en overleg niet werkt stappen we naar de rechter

Wilt u meer weten over Voedsel- en warenpraktijk?

Laat uw mail of telefoonnummer achter en een van onze specialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Neem contact op

Gepubliceerde Artikelen